آنچه درباره چرخ میاندوز باید بدانید
چرخ میاندوز
امروزه با پیشرفت علم و صنعت در زمینه خیاطی، با ساخت و تولید انواع چرخ خیاطی، کار دوخت و دوز و روش های متنوع در این هنر، توسعه بسیار زیادی یافته است.
چرخ میاندوز به نوعی چرخ خیاطی صنعتی گفته می شود که برای دوخت پارچه های انعطاف پذیر و نرم مانند تیشرت های بچگانه مورد استفاده قرار می گیرد.
چرخ میاندوز با داشتن موتوری قوی با سرعت مناسب، به عنوان وسیله ای مناسب برای دوخت های مخفی در خیاطی های حرفه ای استفاده می شود.
در ادامه به کاربرد های چرخ میاندوز در هنر خیاطی می پردازیم:
چرخ میاندوز با داشتن کارکرد تمیز و دوخت بدون درز، برای انجام کار های زیر مورد استفاده قرار می گیرد.
کش دوزی، تریکودوزی، نواردوزی، تمیزدوزی، دوخت مخفی، انواع دوخت بر روی پارچه های منعطف مانند کشی و تریکو، دوخت میانی پارچه، برای صاف کردن لبه های پارچه و غیره.
در ادامه به شرح تعدادی از انواع چرخ های میاندوزمی پردازیم:
چرخ میاندوز صنعتی ساده، این نوع چرخ خیاطی با داشتن توانایی دوخت تعداد 2 الی 5 نخ را دارد، همچنین می تواند نوعی دوخت بسیار باریک یا پهن و موازی به روی پارچه به وجود بیاورد، این نوع چرخ خیاطی می تواند انواع دوخت های زیگزاگ را در زیر پارچه به وجود بیاورد.
معمولا انواع چرخ میاندوز صنعتی ساده را می توان با توجه به محل قرارگرفتن موتور به دو دسته زیر دسته بندی نمود:
نوع اول موتور جدا، که می تواند برای دوخت انواع پارچه های تریکو مورد استفاده قرار بگیرد، البته با توجه به جدا بودن موتور، علاوه بر مصرف برق زیاد، صدای بلندی نیز در زمان کار دارد.
نوع دوم موتور سرخود، که به عنوان چرخ خیاطی مناسب برای دوخت انواع لباس ها مانند بچگانه، ورزشی، شلوار پارچه ای و غیره مورد استفاده قرار می گیرد، البته این نوع چرخ خیاطی به نام دوم دینام بزرگ نیز شناخته می شود که از کاربرد زیادی در صنعت نساجی برخوردار است.
چرخ میاندوز اتوماتیک، با داشتن نخ قطع کن و پایه بلند خودکار، به عنوان چرخ خیاطی مناسب برای دوخت انواع پارچه تریکو مورد استفاده قرار می گیرد.
معمولا این نوع چرخ خیاطی با داشتن پایه بلند کن به صورت اتوماتیک به بالا و پایین حرکت می کند که در نتیجه به اهرم دستی نیازی ندارد.
یکی از مهم ترین دلایل تفاوت میان چرخ میاندوز ساده و اتوماتیک، در استفاده از چرخ میاندوز به عنوان دستگاهی صرفه جو در زمان و مقدار نخ می باشد، زیرا در چرخ میاندوز اتوماتیک وجود نخ قطع کن خودکار باعث قطع شدن سریع نخ های اضافه در دوخت می شود.
البته چرخ میاندوز صنعتی اتوماتیک با توجه به قطعات و برند خاص در زمان ساخت، از قیمت های متنوعی در زمان فروش برخوردار است.
چرخ میاندوزصنعتی تیغ دار، با داشتن ویژگی هایی مانند برش پارچه به صورت صاف و یک دست، وجود دستگاه مکنده برای جمع آوری تکه های بریده شده پارچه، تا زدن لبه های پارچه به وسیله فولدر های لبه دوخت و غیره، در تولید و دوخت انواع تی شرت مورد استفاده قرار می گیرد، البته این نوع چرخ از کارایی زیادی برای اغلب خیاطان برخوردار نمی باشد.
در ادامه به برخی تفاوت های موجود در میان انواع چرخ های میاندوز می پردازیم:
چرخ میاندوز برای صاف کردن لبه های انواع پارچه ها مانند کشی و تریکو مورد استفاده قرار می گیرد، اما چرخ سردوز در دوخت لبه های ناهموار پارچه و برای مخفی نمودن قسمتی از پارچه مورد استفاده قرار می گیرد.
چرخ میاندوز نوع سه نخ و سه سوزن، دارای دو قطعه به نام های داس در کنار سوزن ها و هم چنین قلاب در قسمت زیرین سوزن ها می باشد، که از بین سه سوزن، فقط دو سوزن نخ خواهند شد، اما چرخ میاندوز 5 نخ و 5 سوزن، همه سوزن ها نخ می شوند.
امروزه چرخ های میاندوز با برند های متنوعی مانند جک، زوجی و روبن در بازار به فروش می رسند که از برند های شناخته شده در این صنعت به حساب می آیند، که پیشنهاد می شود در زمان خرید، ویژگی هایی مانند سرعت، قدرت، عمر مفید دستگاه، سر و صدای موتور دستگاه و هدفی که قصد خرید چرخ میاندوز را برای آن دارید، را در نظر بگیرید، تا به این ترتیب بتوانید انتخاب مناسبی را از میان برند ها برای کار خود داشته باشید.