آموزش دوخت شلوار ساده بدون الگو

آموزش دوخت شلوار ساده بدون الگو

0از 0 رأی


آموزش دوخت شلوار ساده بدون الگو

شلوار به نوعی لباس گفته می شود که به عنوان پوششی برای قسمت پایین تنه اندام مورد استفاده قرار می گیرد، تاریخچه استفاده از شلوار به قرون وسطی بر می گردد.

شلوار در واژه اصلی به صورت شروال خوانده می شد که اعراب آن را به صورت سروال بیان می کردند، همچنین این واژه در لاتین به صورت سارابارا خوانده می شود.

در گذشته تعداد محدودی از مدل های شلوار وجود داشتند، اما امروزه با توجه به پیشرفت در زمینه مد و فشن، انواع شلوار ها مانند شلوار کار، شلوار نخی، شلوار اسلش، شلوار جین، شلوار کوه نوردی، شلوار مجلسی، شلوار راسته، شلوار راحتی، شلوار لوله تفنگی، شلوار اسکینی، شلوار مام استایل، شلوار مام فیت، شلوار دم پا گشاد، شلوار سندبادی، شلوار پلازو، شلوار پیلی دار و غیره، در طرح ها و رنگ های متفاوتی دوخته می شوند و در بازار به فروش می رسند.

داشتن اطلاعات در زمینه روش دوخت شلوار ساده بدون الگو می تواند برای افرادی که در خیاطی از توانایی خوبی برخوردار هستند، بسیار جالب و مناسب باشد، البته باید توجه داشتکه بدون الگو به معنی نبود الگوی اولیه برای برش پارچه نیست، بلکه از یک شلوار قدیمی و مناسب به عنوان مدل اولیه برای برش پارچه استفاده می شود.

برای شروع باید در ابتدا، اندازه های لازم اولیه در پایین تنه اندام را به دقت به دست آورد، برای این کار می توانید از یک متر اندازه گیری بسیار مناسب استفاده نمایید، شما باید اندازه های دور کمر، دور باسن و قد شلوار را به طور دقیق اندازه گیری نموده و در یک دفترچه اندازه گیری یادداشت نمایید.

در ادامه باید پارچه مناسب برای دوخت شلوار ساده را آماده نموده و برش دهید، در ادامه به شرح تعدادی از بهترین پارچه ها برای دوخت شلوار های مردانه و زنانه می پردازیم:

پارچه نخی، یکی از بهترین پارچه ها برای دوخت انواع مختلف شلوار های مردانه و زنانه می باشد، این نوع پارچه می تواند گزینه مناسبی برای دوخت شلوار های راحتی در فصل های گرم سال باشد.

پارچه کتان، با داشتن ضخامت های متنوع شامل نازک، ضخیم و متوسط، به عنوان گزینه مناسبی برای دوخت انواع شلوار های زنانه و مردانه در فصل های مختلف سال می باشد.

یکی از ویژگی های مهم انواع پارچه کتان این است که هر چه ضخامت پارچه بیشتر باشد، امکان ایجاد چین و چروک بر روی پارچه کمتر خواهد بود.

پارچه پنبه، به عنوان یکی از محبوب ترین پارچه ها برای دوخت شلوار های مردانه شناخته می شود این نوع پارچه با داشتن خاصیت جذب رطوبت می تواند به عنوان پارچه ای مناسب برای دوخت شلوار در هوای گرم مورد استفاده قرار بگیرد، همچنین پوست به راحتی نفس می کشد و امکان ایجاد حساسیت در پوست بدن، کاهش خواهد یافت.

پارچه پلی استر، به علت داشتن ویژگی ضد آب، به عنوان پارچه ای مناسب برای دوخت انواع مختلف شلوار های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد.

پارچه مخمل، با تولید از مواد و الیاف بسیار نرم، می تواند برای دوخت انواع شلوار های شیک و مناسب، مورد استفاده قرار بگیرد.

در ادامه با انتخاب یک پارچه مناسب و جمع آوری اندازه های مورد نیاز، به آموزش دوخت شلوار ساده بدون الگو می پردازیم:

برای شروع باید پارچه انتخابی خود را برای جلوگیری از آبرفت، یک بار به آرامی بشویید، در ادامه و بعد از خشک شدن پارچه، آن را به صورت 4 تا روی یک سطح صاف قرار دهید.

در این مرحله شما می توانید از یک شلوار قدیمی و مناسب به عنوان مدل برای برش پارچه استفاده نمایید، باید شلوار را مرتب و صاف روی پارچه قرار بدهید و به اندازه یک الی یک و نیم سانتی متر را در اطراف محل دوخت شلوار، روی پارچه آزاد بگذارید.

برای دوخت، بهتر است از نخ همرنگ پارچه استفاده نمایید، بعد از پایان برش، برای شروع دوخت باید از قسمت فاق شلوار، کار دوخت را آغاز نمایید، در ادامه قسمت شکاف میان دو پا یا دو قطعه شلوار را بدوزید و در مرحله بعد نیز به دوخت قسمت کمر و کار کش دوزی کمر بپردازید.

البته گاهی می توانید ابتدا برای دوخت به سراغ شکاف بین دو قطعه پارچه شلوار بروید، سپس فاق ها و در مرحله آخر نیز، کار کش دوزی قسمت کمر را انجام دهید. در زمان دوخت کمر شلوار، باید به اندازه 3 الی 4 سانتی متر را از کمر به داخل شلوار تا نمایید.

مقالات پربازدید
هشتگ های مرتبط
هشتگ های مرتبط : خیاطی , آموزش خیاطی ,