کاربرد الگو خیاطی در صنعت خیاطی چیست؟

کاربرد الگو خیاطی در صنعت خیاطی چیست؟

0از 0 رأی


الگو خیاطی

الگو خیاطی، به عنوان الگوی اصلی و پایه در خیاطی شناخته می شود، معمولا خیاطان و علاقه مندان به خیاطی می توانند انواع دوخت و دوز و لباس های متفاوت را به دو روش با الگو و بدون الگو انجام دهند، آن ها می توانند انواع لباس ها مانند پالتو، مانتو، بلوز، شلوار و غیره را با استفاده از یک الگوی اولیه یا بدون الگو به راحتی بدوزند و آماده نمایند.

می توان به صورت کلی الگو خیاطی را به این صورت توصیف نمود که، الگو خیاطی به عنوان بخشی از برش لباس است که خیاطان و علاقه مندان به خیاطی به راحتی با استفاده از آن می توانند انواع لباس را بدوزند. در کل می توان گفت که الگو ها همان برش ها از قسمت های مختلف لباس هستند که با قرار دادن آن ها بر روی پارچه و در ادامه با برش پارچه می توانند باعث پیاده شدن طرح اولیه لباس بر روی پارچه اصلی شوند.


تاریخچه ارائه اولین الگو خیاطی به سال 1860 بر می گردد، با گذشت زمان و بالا رفتن اطلاعات طراحان و خیاطان، روش های الگو برداری متفاوتی مانند گرلاوین، متریک، مولر، ساده، سایز بندی و غیره باعث افزایش ایجاد انواع الگو خیاطی برای دوخت لباس های متعدد شدند.

البته با توجه به روش های اندازه گیری متفاوت، هر کدام از متد های گفته شده در بالا برای رسم و طراحی نوع خاصی از لباس ها مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، با استفاده از روش مولر می توان انواع الگو های مناسب را برای دوخت شلوار آماده نمود.

ایجاد الگو خیاطی به عنوان اولین و مهمترین مرحله در دوخت و دوز انواع لباس شناخته می شود، زیرا الگو خیاطی مناسب می تواند باعث شود تا لباسی که قرار است دوخته شود از زیبایی و خروجی بسیار عالی برخوردار باشد.

ایجاد یک الگو خیاطی مناسب به عنوان یک هنر به حساب می آید که ممکن است توسط خیاطان ماهر و افراد علاقه مند به خیاطی که در این زمینه از توانایی لازم برخوردار هستند، انجام شود، البته افرادی که در این زمینه از توانایی و تجربه کافی برخوردار نیستند می توانند انواع الگو خیاطی را به راحتی از سایت ها و فروشگاه های لوازم خیاطی، تهیه نمایند.

در واقع باید گفت که میان طراحی لباس و دوخت لباس، کار ایجاد یا تولید الگو خیاطی، به عنوان یک پل ارتباطی می باشد، این کار با داشتن اطلاعات درباره ایجاد مطابقت تکه های پارچه با منحنی های بدن، قابل انجام است.

بنابراین با داشتن اطلاعات در زمینه استفاده درست از یک الگو خیاطی، می توان آن را بر روی پارچه اولیه پیاده نمود.

البته برخی افراد تمایل دارند تا کار خیاطی را بدون الگو انجام دهند، ولی باید به این نکته توجه نمود که فقط خیاطانی که توانایی و تجربه کافی در زمینه خیاطی دارند، می توانند بدون الگو به نتیجه کار عالی دست پیدا نمایند.

در ادامه به مهمترین مزیت های استفاده از الگو خیاطی می پردازیم:

الگو خیاطی با داشتن اطلاعات و نکته های لازم در زمینه روش دوخت می تواند باعث شود تا نتیجه کار از زیبایی و ظرافت خوبی برخوردار باشد.

به دلیل انجام اغلب محاسبات در زمان تنظیم و رسم الگو خیاطی، به هنگام استفاده از الگو خیاطی برای برش و دوخت، پارچه کمتری هدر خواهد رفت.

استفاده از الگو خیاطی در زمان خیاطی، می تواند برای خیاطان این فرصت را به وجود بیاورد که قبل از برش پارچه، تغییرات لازم خود را براساس نیاز بر روی الگو و پارچه پیاده نمایند.

استفاده از الگو خیاطی می تواند با گذشت زمان شما را به یک خیاط حرفه ای تبدیل نماید.

همچنین استفاده از الگو خیاطی می تواند تا اندازه زیادی از انواع مشکلات و اشتباهاتی که امکان دارد در زمان خیاطی بدون الگو برای شما پیش بیاید، جلوگیری نماید.

شما می توانید با ایجاد تغییرات لازم بر روی الگو خیاطی، الگوی مورد نظر را برای اندازه ای که می خواهید مناسب نمایید.

در ادامه به شرح انواع الگو خیاطی که امروزه می توانید در خیاطی لباس، مورد استفاده قرار دهید، می پردازیم:

الگو های خیاطی کاغذی به عنوان پراستفاده ترین و رایج ترین الگو های لباس شناخته می شوند، امروزه برخی مجلات خیاطی شامل الگو خیاطی کاغذی برای علاقه مندان می باشند.

الگو های دیجیتالی، این نوع الگو ها به صورت پی دی اف هستند و علاقه مندان می توانند این الگو ها را بر روی کاغذ های A4 چاپ کنند و مورد استفاده قرار دهند.

مقالات پربازدید
هشتگ های مرتبط
هشتگ های مرتبط : آموزشگاه خیاطی , آموزش خیاطی , خیاطی ,