آموزش دوخت لباس کودک با الگو
اغلب والدین تمایل دارند تا خودشان بتوانند برای فرزند دلبندشان، لباس بدوزند، این کار می تواند علاوه بر دوخت لباس براساس طرح و رنگ مورد علاقه کودکان و والدین، به عنوان گزینه مناسبی برای صرفه جویی در هزینه در نظر گرفته شود.
بنابراین در ادامه به شرح آموزش دوخت لباس کودک با الگو می پردازیم:

اولین مسئله ای که باید در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد، انتخاب پارچه مناسب برای دوخت لباس می باشد، در ادامه به تعدادی از بهترین پارچه ها برای دوخت لباس کودک اشاره می کنیم:
بهترین نوع پارچه، در درجه اول، پارچه های پنبه ای هستند که از مواد طبیعی و بدون استفاده از مواد شیمیایی آماده شده اند. استفاده از این نوع پارچه در دوخت لباس ها، باعث می شود تا کودکان دچار انواع حساسیت های پوستی نشوند. همچنین این نوع پارچه ها می توانند باعث جریان هوا و تنفس پوست شوند، در نتیجه باعث ایجاد عرق زیاد در روی پوست کودکان نمی شود.
دومین نوع از پارچه های مناسب برای دوخت لباس های کودکان، پارچه های نخی هستند که به دلیل داشتن تار و پود زیاد، می توانند برای دوخت انواع لباس های تابستانه مورد استفاده قرار بگیرند. البته به افراد پیشنهاد می شود تا قبل از برش پارچه، آن را به خوبی بشویند زیرا انواع پارچه ها در زمان تماس با آب، به راحتی دچار آبرفتگی می شوند.
دورس، به نوعی بافت پارچه از نخ گفته می شود که برای تولید آن از دستگاهی به نام گردباف استفاده می شود، مقاومت مناسب این نوع پارچه باعث می شود تا به عنوان گزینه مناسبی برای دوخت لباس های زمستانی به حساب بیاید. معمولا از این نوع پارچه برای دوخت گرم کن های ورزشی، شلوار، سوییشرت و غیره استفاده می شود.
چیت، یکی از انواع پارچه های نخی می باشد که دارای دو نوع ضخامت، نازک و ضخیم است، در نتیجه می تواند برای دوخت انواع لباس ها مانند قنداق و غیره برای نوزادان و کودکان مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین می تواند به عنوان آستر برای دوخت لباس های کودک استفاده شود.
پارچه کشمیر، این نوع پارچه از طرح های چهارخانه تشکیل شده است، به دلیل نداشتن حالت کشسانی در این نوع پارچه، بهتر است از سایز بزرگتر در لباس ها، برای کودکان استفاده شود. همچنین استفاده طولانی از لباس هایی با جنس پارچه کشمیر می تواند کمی برای کودکان ناراحت کننده باشد.

معمولا برای شروع دوخت لباس کودک با الگو باید ابتدا به سراغ اندازه گیری دقیق کودک بروید، در ادامه به تعدادی از روش ها برای اندازه گیری اندام کودک اشاره می کنیم:
در ابتدا باید به اندازه گیری بالاتنه در کودکان بپردازید، برای این کار باید در ابتدا قد بالاتنه جلو به این صورت اندازه گیری شود که متر را در قسمت گردن کودک قرار داده و تا دور گودی کمر امتداد داده و اندازه گیری نمایید. در ادامه برای اندازه گیری قد بالاتنه پشت باید همین روش را در قسمت پشت کودک انجام دهید.
برای اندازه گیری سرشانه، متر را از سمت گردن به سمت مچ دست ها امتداد داده و اندازه بگیرید.
در زمان اندازه گیری دور کمر کودک، می توانید از روش دو انگشت استفاده نمایید، به این صورت که دو انگشت خود را میان متر و اندام کودک قرار دهید، در نتیجه به این وسیله لباس کودک در آینده تنگ دوخته نخواهد شد.
برای اندازه گیری دور باسن کودک، روش بالا را با استفاده از روش چهار انگشت انجام دهید.
در ادامه اندازه های بدست آمده را بر روی کاغذ الگو در قالب لباس مورد نظرتان رسم نمایید، همچنین می توانید قسمت های مختلف الگو های لباس را برش زده و برای قرار گرفتن بر روی پارچه مشخص نمایید.
در ادامه پارچه را به صورت مرتب روی یک سطح صاف قرار دهید، سپس الگو های برش خورده را روی پارچه ها قرار دهید و به آرامی و با احتیاط، پارچه ها را برش بدهید.
می توانید پارچه های برش داده شده را به وسیله روش مولاژ یا مانکن، کنار هم روی مانکن بچسبانید، پیشنهاد می شود برای دوخت لباس از نخی هم رنگ پارچه استفاده نمایید.
در صورتی که اطلاعات زیادی از انواع لباس های مناسب کودکان ندارید، می توانید به انواع سایت ها مانند پینترست مراجعه نمایید، در این سایت ها شما می توانید با انواع لباس های کودک آشنا شوید.
در ادامه به برخی نکته ها که باید در زمان دوخت لباس کودک مورد توجه قرار دهید، می پردازیم:
در زمان دوخت لباس کودک به مسائلی مانند راحتی کودک، انواع ایده ها و نظرات کودکان اهمیت دهید.