آموزش مولاژ لباس مجلسی
مولاژ لباس به روشی گفته می شود که در آن، کار طراحی لباس به صورت مستقیم، با استفاده از کاغذ یا پارچه روی مانکن انجام می شود.
متد مولاژ می تواند به عنوان روشی مناسب برای پیاده نمودن طراحی لباسی باشد که خیاط در ذهن خود پرورش داده است.
در واقع می توان گفت که اغلب طراحان مشهور دنیا، از متد مولاژ برای طراحی و دوخت لباس های خود استفاده می کنند.
در ادامه به آموزش مولاژ لباس مجلسی می پردازیم:
در ابتدا به تعدادی از وسایل بسیار مهم و پرکاربرد در متد مولاژ اشاره می کنیم، این ابزار و وسایل شامل کاغذ الگو، خط کش، مداد سیاه، مداد رنگی، چسب نواری، قیچی، پیستوله، کش، کاغذ شفاف، رولت خیاطی، پارچه متقال، زیپ و غیره می باشند.
اولین مرحله برای آموزش مولاژ لباس مجلسی، اندازه گیری اندام به صورت کامل می باشد. در زمان استفاده از متر بر روی مولاژ، انگشت سبابه خود را در زیر متر بگیرید تا در ادامه، با نگه داشتن انگشت شست در انتهای دو متر، به راحتی بتوانید به یادداشت اندازه ها بپردازید.
در ادامه به تعدادی از اندازه هایی که برای مولاژ لباس مجلسی مورد نیاز هستند، می پردازیم:
دور کمر، دور باسن، از قسمت پایه گردن تا گودی کمر، قسمت های بازو در جلو و عقب، از گردن تا بخش مرکزی سینه، جلوی سینه، اندازه دور تا دور بدن، اندازه دور باسن بزرگ، از زیر بغل تا گودی کمر و غیره.
در ادامه با یادداشت اندازه ها به صورت دقیق، با انجام محاسبات، همه اندازه های بدست آمده را در یک دفترچه یادداشت نمایید، تا بتوانید در کار تهیه مولاژ لباس مجلسی، از آن ها استفاده نمایید.
در مرحله بعد، اندازه های محاسبه شده را به الگوی مولاژ لباس مجلسی وارد نمایید، برای این کار می توانید از یک کاغذ بزرگ، مداد و پاک کن استفاده کنید. در ادامه نیز به ترتیب جزئیات بیشتر را به الگو وارد نمایید.
در ادامه، شما باید با استفاده از مولاژ کاغذی، به ساخت مولاژ پارچه ای بپردازید، می توانید از پارچه متقالی برای انجام این کار استفاده نمایید، در مرحله بعد با هر بار برش پارچه، لبه های آن ها را با احتیاط لبه دوزی کرده و در ادامه و در صورت نیاز، زیپ را به مولاژ اضافه نمایید. برای حجم سازی می توانید کاغذ ها را روی مولاژ وصل نمایید، در ادامه نیز پارچه ها را به وسیله سوزن یا سنجاق به روی مانکن متصل نمایید.
در نهایت با اضافه نمودن زیپ، می توانید لباس را از تن مانکن خارج نمایید، در ادامه نیز انواع ایرادات موجود بر روی لباس را چک کرده و با برطرف نمودن اشکالاتی مانند چین و چروک پارچه، لباس را برای استفاده مشتری آماده نمایید.
معمولا افرادی که در کلاس های آموزش مولاژ لباس مجلسی شرکت می کنند، می توانند با مسائل و موضوعاتی به شرح زیر آشنا شوند:
یادگیری کامل کار با تمام وسایل مولاژ لباس،
یادگیری اصول کامل دراپینگ مولاژ لباس،
بدست آوردن توانایی درزمینه آنالیز انواع طرح های اولیه در مولاژ لباس،
توانایی در ایجاد نمونه های جدید از طراحی ها،
یادگیری انجام روش دقیق پرو لباس، توانایی شناخت انواع پارچه های مناسب برای مولاژ لباس،
یادگیری ساخت و ایجاد انواع مانکن برای استفاده در متد مولاژ لباس،
یادگیری استفاده صحیح سوزن برای وصل نمودن پارچه و مولاژ،
یادگیری کار با پنس ها و ساسون ها،
روش درست حجم سازی،
یادگیری روش درست الگوبرداری از بدن با استفاده از از انواع کاغذ های فویل و پوستی و غیره.
در ادامه به برخی ویژگی ها و مزیت های استفاده از مولاژ لباس مجلسی می پردازیم:
انواع لباس هایی که با استفاده از متد مولاژ دوخته می شوند، از نظر اندازه کاملا اندازه و متناسب با اندام خواهند بود.
با استفاده از مولاژ لباس می توانید انواع طراحی های ذهنی خودتان را به زیبایی بر روی مانکن پیاده نمایید.
مولاژ لباس مجلسی به عنوان یکی از جدید ترین و بهترین روش ها برای دوخت انواع لباس های مجلسی به حساب می آید، زیرا اغلب طراحان مشهور دنیا از روش مولاژ لباس برای طراحی و دوخت لباس های خود استفاده می کنند.
در ادامه به برخی نکته های مهم در زمینه انتخاب پارچه لباس مجلسی می پردازیم:
معمولا انتخاب بهترین پارچه برای مولاژ لباس مجلسی را می توان براساس رنگ، ضخامت پارچه، هارمونی موجود میان رنگ ها، طرح پارچه، جنس و کیفیت پارچه مشخص نمود.