آموزش دوخت شلوار راسته چه نکاتی دارد؟

آموزش دوخت شلوار راسته چه نکاتی دارد؟

0از 0 رأی


آموزش دوخت شلوار راسته

داشتن توانایی و اطلاعات لازم در زمینه دوخت شلوار راسته، می تواند برای افرادی که تمایل دارند تا خودشان انواع شلوار ها را بدوزند، بسیار با اهمیت باشد، در ادامه به شرح انواع نکته ها و مسائلی که می توانند در آموزش دوخت شلوار راسته مورد توجه علاقه مندان در این زمینه قرار بگیرند، می پردازیم:

برای دوخت انواع شلوار ها، اولین نکته ای که باید مورد توجه قرار داد انتخاب پارچه مناسب برای دوخت و دوز می باشد، بنابراین ابتدا به تعدادی از بهترین پارچه ها در زمینه دوخت و دوز شلوار اشاره می کنیم:

پارچه های شانتون، با توجه به وجود انواع طرح ها و رنگ ها در این نوع پارچه ها، می توانند گزینه مناسبی برای دوخت انواع شلوار های زنانه باشند. مهم ترین ویژگی های پارچه شانتون، ثابت بودن رنگ، عدم آبرفت پارچه و غیره می باشد، در نتیجه به عنوان یکی از محبوب ترین پارچه ها در زمینه دوخت و دوز انواع شلوار ها مانند شلوار راسته شناخته می شوند.

پارچه لینن، به عنوان یکی از زیر مجموعه های پارچه کتانشناخته می شود، استفاده از الیاف طبیعی برای تولید پارچه لینن باعث شده تا بوی بد و نامطبوعی نداشته باشد، در نتیجه می تواند برای دوخت انواع شلوار های زنانه مورد استفاده قرار بگیرد.

پارچه جین، با داشتن ویژگی هایی خوبی مانند اتورفت و آبرفت بسیار کم، می تواند به عنوان گزینه مناسبی برای دوخت انواع شلوار ها مورد استفاده قرار بگیرد. معمولا از پارچه جین برای دوخت انواع مدل شلوار ها مانند چسبان، جاگر، اسکینی و غیره استفاده می کنند.

پارچه فاستونی، با داشتن ایستایی بالا، رنگ های متنوع و طرح های عالی، می تواند به عنوان پارچه مناسب برای دوخت انواع شلوار ها مانند راسته و غیره مورد استفاده قرار بگیرد.

در ادامه، مهم ترین نکته ای که باید مورد توجه قرار داد، شست و شوی اولیه پارچه، قبل از برش پارچه می باشد، زیرا اغلب پارچه ها به راحتی بعد از دوخت و دوز دچار آبرفت می شوند.

در مرحله بعد، باید اندازه های دقیق اندام های پایین تنه را بدست آورد و در دفتر اندازه گیری یادداشت نمود.

در ادامه به تعدادی از اندازه های لازم برای دوخت شلوار راسته اشاره می کنیم:

در ابتدا باید اندازه دور کمر را بدست آورد، به همین منظور می توانید از یک نوار برای بستن به دور کمر استفاده نمایید، به صورتی که خیلی تنگ بسته نشود، در ادامه با یک متر نواری و قرار دادن آن در قسمت گودی کمر و روی نوار بسته شده، اندازه دور کمر را به دست آورده و یادداشت نمایید.

در ادامه به اندازه گیری قد شلوار بپردازید، می توانید با قرار دادن سر متر در گودی کمر و امتداد متر تا مچ پا، اندازه قد شلوار را به دست بیاورید.

همچین اندازه دور باسن را با قرار دادن متر بر روی دور تا دور باسن به دست بیاورید، در ادامه می توانید دور ران ها نیز اندازه بگیرید، این کار می تواند تا اندازه زیادی از تنگ شدن شلوار بعد از دوخت جلوگیری نماید.

در ادامه و برای کشیدن الگوی اولیه در دوخت شلوار راسته، باید یک مستطیل با طول برابر با قد شلوار و عرض برابر با یک چهارم باسن رسم نمایید.

در مرحله بعد برای رسم فاق شلوار، باید به یک چهارم دور باسن، به اندازه3 سانتی متر اضافه نمایید، در ادامه نیز به اندازه یک بیستم از اندازه دور باسن را به سمت بیرون بروید، همچنین باید قسمت خط فاق را به چهار قسمت مساوی تقسیم نمایید، که در نهایت بتوانید هلال فاق را در قسمت پایین الگو، رسم نمایید.

با اندازه گیری مناسب، به اندازه برابر با دور زانو، باید از خط کمر مشخص نمایید، سپس با علامت گذاری به اندازه 2 سانتی متر الی یک و نیم سانتی متر روی خط زانو به سمت داخل، این نقاط را به خط فاق متصل نمایید.

در ادامه به اندازه 3 سانتی متر به سمت داخل بروید و آن را به هلال فاق متصل نمایید، در مرحله بعد از قسمت 3 سانتی متری به اندازه یک چهارم اندازه دور کمر، به سمت فاق، یک هلال رسم نمایید، که در واقع می توان گفت که این مدل راسته خواهد بود.

در ادامه نیز از قسمت خط زانو، به سمت پایین الگو، یک خط صاف رسم نمایید. همچنین برای رسم قسمت مربوط به زیپ شلوار، به اندازه 4 سانتی متر از نقاط اول و سوم بر روی فاق شلوار را مشخص نمایید.

مقالات پربازدید
هشتگ های مرتبط
هشتگ های مرتبط : آموزشگاه خیاطی , آموزش خیاطی , خیاطی , آموزش شلواردوزی ,