آموزش دامن ساده به روش متریک

آموزش دامن ساده به روش متریک

0از 0 رأی


آموزش دامن ساده به روش متریک

دامن به نوعی لباس گفته می شود که برای پوشاندن قسمت های پایین تنه، شامل کمر تا زانو و گاهی تا مچ پا مورد استفاده قرار می گیرد، بعضی فرهنگ ها از دامن به عنوان پوششو لباسی خاص برای مردان استفاده می کردند، اما می توان گفت که دامن به عنوان یکی از لباس های اصلی در زنان، شناخته می شود.

امروزه با پیشرفت در زمینه فشن و مد، دامن های متنوعی در سراسر دنیا دوخته می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین افراد علاقه مند به خیاطی تمایل دارند تا بتوانند خودشان انواع دامن ها را به زیبایی بدوزند، با توجه به این موضوع در ادامه به شرح آموزش دامن ساده به روش متریک می پردازیم:

ابتدا باید به توضیح مختصری در زمینه روش متریک بپردازیم:

متد متریک به عنوان یک روش مناسب در زمینه کنترل کیفیت شناخته می شود، این روش می تواند تمام موارد در زمینه کیفیت دوخت را بررسی نماید و به رفع انواع مشکلات و ایرادات بپردازد، این ایرادات می توانند با استفاده از متر های اندازه گیری شناسایی و برطرف شوند.

در ادامه اولین نکته ای که باید در آموزش دامن ساده به روش متریک مورد توجه قرار داد، انتخاب بهترین پارچه برای دوخت دامن است، در ادامه به تعدادی از بهترین پارچه ها اشاره می کنیم:

پارچه فاستونی، با داشتن ضخامت مناسب می تواند گزینه مناسبی برای دوخت انواع دامن باشد، مواد اولیه در تولید پارچه فاستونی شامل پلی استر و پشم هستند، به همین دلیل این نوع پارچه به سختی چروک می شود و از وزن بیشتری نسبت به انواع دیگر پارچه ها برخوردار است.

پارچه کرپ، به عنوان یکی از محبوب ترین پارچه ها در زمینه دوخت انواع دامن شناخته می شود، معمولا پارچه های کرپ از تنوع خوبی در زمینه طرح و رنگ برخوردار هستند، انواع پارچه کرپ می توانند شامل کرپ باربی، کرپ فلورانس، کرپ ژورژت، کرپ شیفون و کرپ حریر باشند.

پارچه های حریر، با توجه به تولید این نوع پارچه ها از الیاف مصنوعی، از وزن بسیار کمی برخوردارند، به دلیل بدن نما بودن انواع پارچه حریر، باید به همراه انواع آستر همرنگ، مورد استفاده قرار بگیرند.

پارچه ریون، با توجه به تولید این نوع پارچه ها از الیاف مصنوعی، در زمان دوخت به بدن می چسبند، بنابراین نمی توانند به عنوان یک پارچه مناسب در فصل های گرم مورد استفاده قرار بگیرند.

پارچه مخمل، یکی از زیباترین پارچه ها برای دوخت دامن به حساب می آید، در گذشته فقط از الیاف طبیعی برای تولید آن استفاده می شد اما امروزه از الیاف مصنوعی نیز برای تولید این نوع پارچه استفاده می شود.

این نوع پارچه می تواند برای دوخت انواع لباس ها در فصل های سرد مورد استفاده قرار بگیرد.

در ادامه به آموزش دامن ساده به روش متریک می پردازیم:

در این روش، ابتدا باید اندازه های دقیق اندام های پایین تنه را برای رسم الگوی دامن به دست آورد، این اندازه های می توانند شامل دور کمر، دور باسن، بلندی باسن، قد دامن و غیره باشند.

در ادامه باید اندازه های بدست آمده را به ترتیب وارد الگو نمایید، ابتدا یک کادر مستطیل شکل رسم کنید، طول کادر برابر است با تقسیم اندازه دور باسن به دو، در ادامه عدد بدست آمده را با نیم سانتی متر جمع کنید.

برای کادر بالا از اندازه خط کمر استفاده کنید، در ادامه نیز خط پایین کادر باید برابر با پای دامن می باشد.

در ادامه برای رسم الگوی پشت دامن، باید به اندازه یک چهارم اندازه دور باسن را بر عدد 4 تقسیم نموده و با توجه به سایز افراد باید بین نیم سانتی متر الی یک و نیم سانتی متر را به آن اضافه نمود، در ادامه با امتداد این قسمت، بخش خط کمر را به وسیله نقطه به هلال متصل نمایید.

معمولا برای رسم هلال، باید قسمت میانی خط صاف را پیدا نموده و به اندازه نیم سانتی متر به بیرون رفته و در ادامه دو سر هلال را به خط صاف برسانید، البتهتوجه داشته باشید که قسمت میانی هلال باید نیم سانتی متر فاصله داشته باشد.

در ادامه برای رسم الگوی جلوی دامن، باید به اندازه یک چهارم اندازه دور کمر در قسمت راست الگو مشخص نمایید، این عدد را به دو و بیست و پنج صدم سانتی متر اضافه نموده و در الگو علامت گذاری کنید. برای کشیدن خط کمر می توانید از خط کش منحنی استفاده نمایید، همچنین برای محل دوخت زیپ در پهلو، به اندازه دو دهم سانتی متر آزاد بگذارید.

مقالات پربازدید
هشتگ های مرتبط
هشتگ های مرتبط : آموزش خیاطی , خیاطی ,