دلایل چروک شدن پارچه چیست؟

دلایل چروک شدن پارچه چیست؟

0از 0 رأی


دلایل چروکیدگی پارچه

چروکیدگی پارچه به نوعی مشکل در استفاده از انواع پارچه ها گفته می شود که در آن، سطح پارچه دچار موج هایی در نزدیکی قسمت های درز می شود، این مشکل معمولا بعد از دوخت بر روی پارچه قابل مشاهده خواهد بود. این مشکل می تواند به دلیل نوع نخ ها یا روش خیاطی، بر روی پارچه ایجاد شود، البته موارد متعددی می توانند باعث بروز این مشکل شوند، در ادامه به دلایل چروکیدگی پارچه و روش هایی برای برطرف نمودن این مشکل در انواع پارچه ها می پردازیم:

یکی از مهم ترین دلایل چروکیدگی پارچه می تواند به علت کشش غیر یکنواخت لایه های موجود در پارچه باشد. از دیگر مسائل می توان به بی ثباتی اندازه ها و ابعاد پارچه، مشکلاتی مانند انقباض و انبساط پارچه، ساختار پارچه و مواردی مانند عدم مطابقت الگو ها با هم، اشاره نمود.

در ادامه، موارد گفته شده در بالا را به صورت مختصر توضیح می دهیم:

اولین دلیل برای چروکیدگی پارچه، کشش غیر یکنواخت لایه های موجود در پارچه می باشد که می توان گفت به این دلیل است که در صورتی که چند لایه با هم دوخته شوند، می توانند باعث افزایش احتمال چروکیدگی پارچه گردند.

یکی دیگر از دلایل چروکیدگی پارچه در پارچه های چند لایه این است که هر کدام از لایه ها دارای یک کشش متفاوت خواهند بود.

بی ثباتی در اندازه ها و ابعاد پارچه ها نیز به عنوان یکی دیگر از دلایل چروکیدگی پارچه به حساب می آید که می تواند به علت یکسان نبودن میزان آبرفتگی لایه های پارچه با هم باشد، معمولا این مشکل بعد از شست و شو قابل مشاهده خواهد بود، می توان برای جلوگیری از بروز این مشکل، به بررسی خاصیت آب رفتگی پارچه ها، قبل از دوخت بپردازید.

گاهی مواردی مانند انقباض و انبساط نخ می تواند به عنوان دلیل چروکیدگی پارچه شناخته شود که در ادامه به بررسی این مشکل می پردازیم:

معمولا انبساط نخ به این صورت اتفاق می افتد که در زمان دوخت، کشش های مختلفی به نخ خیاطی وارد می شود، که این فشار به جای وارد شدن به نخ زیرین به سوزن وارد می شود، که می تواند باعث چروکیدگی پارچه شود. در ادامه با افزایش کشش نخ، طول نخ بیشتر خواهد شد که در پایان دوخت، نخ خیاطی دوباره به حالت انقباض بر می گردد، بنابراین با یکسان شدن میزان جمع شدگی نخ و پارچه، چروکیدگی پارچه نیز کاهش خواهد یافت.

یکی دیگر از مشکلات مهم در چروکیدگی پارچه، انقباض نخ خیاطی می باشد که می تواند به دلیل تفاوتی باشد که میان درصد جمع شدگی پارچه و نخ خیاطی وجود دارد، این مشکل معمولا بعد از شست و شو در پارچه قابل مشاهده خواهد بود. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، باید میزان و درصد جمع شوندگی نخ و پارچه را قبل از استفاده، به دقت مورد بررسی قرار دهید.

از دیگر دلایل چروکیدگی پارچه می توان به ساختار پارچه اشاره نمود، این مشکل معمولا در مواردی اتفاق می افتد که پارچه هایمتراکم را به وسیله سوزن می دوزند، با جمع شدن پارچه، احتمال چروکیدگی پارچه نیز افزایش می یابد. معمولا می توان با استفاده از روش های زیر از چروکیدگی پارچه تا اندازه زیادی جلوگیری نمود:

برای دوخت پارچه ها از انواع سوزن های بسیار ظریف و مناسب استفاده نمایید.

تلاش کنید تا مواردی مانند تعداد کوک ها را تا اندازه زیادی کاهش دهید، همچنین تراکم کوک ها نیز باید کاهش یابند.

از برش پارچه در زاویه های نامناسب خودداری نمایید، معمولا زاویه های 15 الی 20 درجه نسبت به تار و پود می توانند گزینه مناسبی باشند.

در صورتی که امکان دارد شما می توانید پارچه انتخابی خود را برای دوخت و دوز تغییر دهید.

یکی دیگر از مهم ترین دلایل چروکیدگی پارچه می تواند به علت مطابق نبودن الگو ها با هم باشد، در واقع تفاوتی که بین دو الگو وجود دارد به عنوان یکی از اصلی ترین دلایل چروکیدگی پارچه به حساب می آید. بنابراین افرادی که مسئول طراحی الگو ها هستند باید در موارد مربوط به برش و انتخاب الگو ها، دقت خوبی داشته باشند.

یکی دیگر از دلایل اصلی در چروکیدگی پارچه، می تواند به علتنوع دستگاه چرخ خیاطی و کارایی آن باشد، برخی از انواع چرخ خیاطی ها ممکن است باعث بروز این مشکل شوند یا این که چرخ خیاطی در کارایی خود مشکل داشته باشد. بنابراین از سالم بودن چرخ خیاطی و مواردی مانند سالم بودن نخ نیز اطمینان پیدا نمایید.

مقالات پربازدید
هشتگ های مرتبط
هشتگ های مرتبط : آموزشگاه خیاطی , خیاطی , آموزش خیاطی ,