نکاتی درباره اموزش بالاتنه لباس

نکاتی درباره اموزش بالاتنه لباس

0از 0 رأی


اموزش بالاتنه لباس

یکی از مهم ترین نکته ها در دوخت و دوز انواع لباس ها، اندازه گیری دقیق اندام های بدن است که باید براساس متد و نوع لباسی که برای دوخت در نظرگرفته اید، انجام شود، در صورتی که اندازه گیری اندام با دقت بالایی انجام نشود، می تواند باعث ایجاد انواع اشتباهات در انجام کار هایی مانند رسم الگو، برش پارچه و در نهایت دوخت لباس شود، به همین دلیل کسب اطلاعات در این زمینه می تواند برای علاقه مندان بسیار با اهمیت و جالب باشد، بنابراین در ادامه به شرح اموزش اندازه گیری اندام بالاتنه لباس می پردازیم:

البته باید گفت برای رسم الگوی بالاتنه لباس، به اندازه گیری دقیق اندام های بالاتنه نیاز داریم، بنابراین ابتدا روش اندازه گیری بالاتنه را شرح می دهیم:

یکی از مهم ترین مسائل در رسم الگو و دوخت انواع لباس ها، الگوی بالاتنه است که تقریبا در تمام لباس ها از روش بسیار یکسانی برخوردار است، برای اندازه گیری اندازه اندام های بالاتنه به اندازه اندام های زیر احتیاج می باشد:

قد بالاتنه، برای اندازه گیری این قسمت باید متر را در قسمت گودی گردن و گلو قرار دهید، در ادامه اندازه این بخش را تا گودی کمر اندازه گرفته و یادداشت نمایید.

بلندی بالاتنه پشت، برای اندازه گیری این قسمت، باید متر را روی اولین مهره برجسته در زیر گردن قرار داده و اندازه این قسمت تا گودی کمر را یادداشت نمایید.

عرض کارور پشت، برای اندازه گیری این قسمت باید، فاصله میان اتصال دو دست را در پشت را اندازه بگیرید، البته باید متر را به صورتی صاف، به طوری که به تنه نچسبد، قرار دهید.

عرض کارور جلو، برای اندازه گیری این قسمت باید متر را در قسمت اتصال دست ها قرار بدهید البته باید تمام قسمت های بالا سینه را در این روش اندازه بگیرد.

دور گردن، برای انجام این کار باید متر را در قسمت پشت گردن تا بخش گودی گلو قرار بدهید.

سرشانه، اندازه گیری سرشانه به این صورت است که باید از قسمت روی شانه تا ابتدای افتادگی دست ها را اندازه بگیرید.

دور مچ، برای اندازه گیری دور مچ باید متر را به صورتی دور مچ قراربدهید که زیاد گشاد یا خیلی تنگ نباشد.

دور بازو، برای اندازه گیری دور بازو باید متر را به صورتی به دور بازو قرار دهید که بیش از اندازه گشاد و یا خیلی تنگ نباشد.

دور سینه، برای اندازه گیری دور سینه، متر را از قسمت پشت به دور سینه قرار داده ولی باید به اندازه یک انگشت را زیر متر قرار دهید، این کار می تواند از تنگ شدن لباس جلوگیری نماید.

دور کمر، برای اندازه گیری دور کمر، باید ابتدا یک نوار را دور گودی کمر ببندید، البته نباید زیاد تنگ یا گشاد باشد، در ادامه با قرار دادن متر دور کمر، اندازه را یادداشت نمایید.

دور حلقه آستین، برای اندازه گیری دور حلقه آستین، باید متر را در قسمت اتصال دست به بدن قرار بدهید و سپس اندازه را یادداشت نمایید.

در ادامه به روش وارد نمودن اندازه های بالاتنه به الگوی لباس می پردازیم، برای رسم الگو، ابتدا باید متد انتخابی خود را از میان متد های زیر انتخاب نمایید:

متد خیاطی گرلاوین، در این روش به تمام اندازه های اندام های بدن نیاز می باشد، این روش به عنوان یکی از قدیمی ترین روش های خیاطی به حساب می آید.

متد خیاطی مولر، یکی از قدیمی ترین روش های خیاطی که به عنوان متد مناسب در انواع آموزشگاه های خیاطی تدریس می شود.

متد خیاطی ایتالیایی، در این روش به صورت مستقیم و بدون الگو، پارچه را برش داده و می دوزند.

متد خیاطی متریک، در این روش، می توان اندازه ها را از جدول استاندارد تهیه نمود، البته این متد بسیار دقیق است و به همین دلیل به محاسبات و دستورات اندازه گیری دقیقی دارد.

در ادامه برخی اصطلاحات مهم در خیاطی را شرح می دهیم:

ساسون، که به نام دیگر پنس شناخته می شود، از روش کاری برخلاف اوزمان برخوردار است.

اوزمان، فضای اضافه به لباس می دهد.

شابلون، به نوعی اشل در خیاطی گفته می شود.

افراد علاقه مند به خیاطی، پیش از گذراندن دوره های مختلف آموزشی، باید ابتدا دوره نازک دوزی را بگذرانند و در این دوره، از مهارت خوبی برخوردار شوند، زیرا دوره نازک دوزی به عنوان دوره پیش نیاز برای تمام دوره ها شناخته می شود.

مقالات پربازدید
هشتگ های مرتبط
هشتگ های مرتبط : اموزش خیاطی , آموزشگاه خیاطی در کرج , آموزش خیاطی , خیاطی ,