الگو و دوخت لباس کودک
والدین علاقه مند به خیاطی، گاهی تمایل دارند تا انواع لباس های کودک را خودشان طراحی کرده و بدوزند، به همین دلیل کسب اطلاعات در زمینه الگو و دوخت لباس کودک می تواند برای آن ها بسیار جالب و مفید باشد، بنابراین در ادامه به شرح تعدادی از نکته ها در زمینه روش الگوبرداری و دوخت لباس کودک می پردازیم:
در الگو برداری لباس کودک، مهم ترین نکته روش اندازه گیری دقیق اندازه های اندام کودک است، در ادامه روش های اندازه گیری برخی از اندام های کودک که در الگو برداری نقش مهمی دارند، را شرح می دهیم:
قد بالاتنه جلو، برای اندازه گیری این قسمت، باید سر متر نواری را در قسمت جلوی گردن قرار دهید، سپس اندازه کامل را تا دور کمر یا اندازه دلخواه یادداشت نمایید.
قد بالاتنه پشت، از روش بالا برای اندازه گیری پشت لباس استفاده نمایید.
سرشانه، برای اندازه گیری سرشانه باید سر متر را در قسمت گردن گذاشته و اندازه گردن تا مچ دست را یادداشت نمایید.
کارور جلو و پشت، برای اندازه گیری این دو قسمت باید سر متر را روی سرشانه قرار داده، سپس اندازه کارور جلو یا پشت را تا اندازه دلخواه خود یادداشت نمایید.
دور گردن و دور سینه، ابتدا برای اندازه گیری دور گردن باید سر متر را در قسمت گودی گردن قرار داده، سپس اندازه دور گردن را به صورتی که زیاد تنگ یا گشاد نباشد، اندازه گیری نموده و یادداشت کنید.
برای اندازه گیری دور سینه، باید سر متر را روی سینه کودک قرار داده و با قرار دادن دو انگشت بین متر و سینه کودک، اندازه را یادداشت نمایید، این کار می تواند از تنگ شدن لباس کودک جلوگیری نماید.
اندازه آستین ها و بازو ها، برای اندازه گیری آستین باید سر متر را روی سرشانه کودک قرار دهید و اندازه بین مچ دست و سرشانه را یادداشت نمایید.
برای اندازه گیری دور بازو، باید سر متر را در قسمت بازو قرار داده و با دقت اندازه دور بازو را با پیچاندن متر دور بازو یادداشت نمایید.
دور کمر و دور باسن، برای اندازه گیری این دو قسمت در کودکان، بهتر است از روش های دو انگشت و چهار انگشت استفاده نمایید، به عنوان مثال باید دو انگشت خود را میان متر و دور گودی کمر کودک قرار دهید و اندازه دور کمر را با پیچاندن به دور کمر یادداشت نمایید، البته باید توجه کنید که کمر کودک تنگ یا گشاد نشود، همچنین می توانید از روش چهار انگشت برای اندازه گیری دور باسن کودک استفاده نمایید، برای انجام این کار باید چهار انگشت خود را میان باسن کودک و متر قرار دهید، سپس اندازه را یادداشت نمایید، استفاده از این روش می تواند تا اندازه زیادی از تنگ شدن دور باسن در لباس جلوگیری نماید.
در ادامه با یادداشت کردن تمام اندازه های گفته شده، باید اندازه ها را با استفاده از روش و متد خاصی به الگوی انتخابی خود، وارد نمایید، در انتخاب الگو بهتر است با کودک خود مشورت نمایید، با توجه به نظرات عجیبی که کودک می تواند داشته باشد، مشورت با کودک می تواند باعث افزایش اعتماد به نفس در کودک شود.
در ادامه به توضیح مختصری درباره طراحی الگوی لباس کودک می پردازیم:
گاهی می توانید با مراجعه به سایت های مختلفی مانند سایت پینترست با انواع مدل های لباس کودک آشنا شوید، در این مرحله، به همراه طراحی مدل انتخابی خود، اندازه ها را نیز به کاغذ الگو وارد نمایید، گاهی می توانید از علامت های خاصی به عنوان راهنما استفاده نمایید، در ادامه قسمت های مختلف لباس مانند کارور ها، آستین ها و غیره را مشخص نموده و برش بزنید، می توانید این الگو ها برای دوخت لباس های بعدی نیز نگه داری نمایید.
در ادامه باید پارچه مناسبی را برای دوخت لباس کودک انتخاب نمایید، در ادامه تعدادی از بهترین و مناسب ترین پارچه ها را برای دوخت انواع لباس کودک شرح می دهیم:
پارچه پنبه ای، یکی از بهترین پارچه ها که با داشتن ویژگی های خوبی به شرح زیر می تواند برای دوخت انواع لباس کودک مورد استفاده قرار بگیرد.
پارچه پنبه ای با داشتن تراکم مناسب از تنفس خوبی برخوردار است، بنابراین از تعریق بیش از اندازه پوست بدن جلوگیری می کند، در نتیجه می تواند برای جلوگیری از ایجاد انواع حساسیت ها و آلرژی های پوستی در کودکان، مورد استفاده قرار بگیرد.
همچنین پارچه پنبه ای در زمان شست و شو، به سرعت خشک می شود و می تواند به عنوان پارچه مناسب برای دوخت لباس های کودک مورد استفاده قرار بگیرد.