مطالبی درباره انواع دوخت و کاربرد آنها

مطالبی درباره انواع دوخت و کاربرد آنها

0از 0 رأی


چند نوع دوخت داریم

علاقه مندان به هنر خیاطی برای شروع باید دوره نازک دوزی را در آموزشگاه خیاطی، بگذرانند تا با نکته هایی مانند انواع دوخت، متد های مختلف خیاطی، وسایل خیاطی و غیره آشنا شوند، به همین دلیل آشنایی با انواع دوخت می تواند به عنوان یک مسئله بسیار با اهمیت در شروع کار و هنر خیاطی شناخته شود، بنابراین در ادامه به شرح و بررسی روش های مختلف دوخت لباس می پردازیم:

انواع دوخت ها را با توجه به کاربرد آن ها مورد توجه قرار می دهند، بنابراین در ادامه تعدادی از دوخت های دستی و انواع کوک ها که به صورت دستی بر روی پارچه انجام می شوند را شرح می دهیم، معمولا از انواع دوخت های دستی که در ادامه آن ها را توضیح می دهیم، به عنوان گزینه مناسبی برای دوخت درز لباس ها، استفاده می کنند:

کوک ساده، به عنوان یکی از پرکاربرد ترین و ساده ترین روش های دوخت درز های لباس به حساب می آید، معمولا اندازه فاصله بین این مدل کوک ها برابر با یک الی یک و نیم سانتی متر می باشد، همچنین بهتراست تمام ردیف کوک ها با فاصله یکسان انجام شوند.

مهم ترین کاربرد کوک های ساده برای دوخت انواع درز های لباس ها، قبل از استفاده از چرخ خیاطی، برای محکم نمودن دوخت است.

کوک زیگزاگ، به دلیل شکل ساختاری خاصی که دارد به عنوان یکی از پیچیده ترین کوک ها به حساب می آید، این نوع دوخت می تواند گزینه مناسبی برای اتصال دو پارچه به روی یکدیگر باشد، البته می توانید برای مخفی ماندن کوک ها، در هر بار کوک زدن، یکی از تار ها را بگیرید.

کوک شل، به عنوان یکی از قدیمی ترین روش های کوک، با داشتن تاریخچه استفاده در نقشه راهنمای خیاطان، از روشی مانند کوک های ساده برخوردار است، البته مهم ترین تفاوت دو نوع دوخت ساده و شل، در شل زده شدن نوع کوک شل است، در این نوع دوخت، یک حلقه روی کوک باقی می ماند.

کوک جسته، از روش کاری مانند سوزن ته گرد برخوردار است، معمولا نیز به عنوان کوک مناسبی برای ثابت نگه داشتن سجاف و لایی چسب در خیاطی مورد استفاده قرار می گیرد.

کوک بخیه، یکی از قدیمی ترین کوک ها که برای دوخت انواع درز های لباس ها مورد استفاده قرار می گرفت، البته مهم ترین نکته ای که در این نوع دوخت باید مورد توجه قرار داد، فرو کردن سوزن در مسیر و نقاط درست، روی پارچه است.

کوک دندان موشی، به عنوان کوک مناسب برای دوخت انواع دکمه ها مورد استفاده قرار می گیرد و بیشترین استفاده آن برای تزئین پارچه می باشد، البته باید از مساوی بودن اندازه کوک های دندانه موشی، در زمان دوخت اطمینان داشته باشید تا نتیجه دوخت زیبا و مناسب شود.

کوک پس دوزی، معمولا این روش دوخت می تواند گزینه مناسبی برای پس دوزی انواع لباس ها و قسمت های مختلفی مانند یقه، سجاف، شلوار و غیره باشد.

کوک نشان، که به نام های دیگری مانند درشت و کوک ریز نیز شناخته می شود، از روشی به صورت یکی در میان برخوردار است، همچنین اندازه کوک های درشت را برابر با یک سانتی متر و اندازه کوک های ریز را برابر با نیم سانتی متر در نظر می گیرند. مهم ترین کاربرد این مدل کوک ها برای دوختن دو لایه نازک از پارچه می باشد.

کوک شلال، با داشتن روش دوختی با اندازه های نزدیک به هم، می تواند برای دوخت انواع درز ها مورد استفاده قرار بگیرد، معمولا انواع درز هایی را که نیاز به محکم کاری دارند با استفاده از این نوع کوک ها می دوزند. همچنین می توان گفت که این کوک می تواند گزینه مناسبی در کار پرو لباس به حساب بیاید.

امروزه با تولید انواع چرخ خیاطی ها، روش های دوخت از تنوع بیشتری برخوردار شده اند، که البته هر کدام می توانند در کار های متفاوتی مورد استفاده قرار بگیرند، در ادامه تعدادی از انواع دوخت با چرخ خیاطی را بررسی می کنیم:

دوخت منطبق شده، به عنوان کوک مناسب برای اتصال دو تکه پارچه به هم مورد استفاده قرار می گیرد، از زیر مجموعه های این نوع دوخت می توان به دوخت فرانسوی و دوخت دوبل ماشینی اشاره کرد.

دوخت مسطح، با داشتن روشی باز و مسطح در دوخت، به عنوان گزینه مناسبی در اتصال انواع درز ها مورد استفاده قرار می گیرد.

دوخت بسته، نوعی دوخت که می تواند برای بخش نهایی و اتمام کار مورد استفاده قرار بگیرد، مهم ترین کاربرد این نوع دوخت، استفاده در دوخت لبه لباس است.

مقالات پربازدید
هشتگ های مرتبط
هشتگ های مرتبط : آموزشگاه خیاطی کرج , آموزشگاه خیاطی در کرج , اموزش خیاطی , آموزش خیاطی , خیاطی ,