الگوی دامن شلواری
دامن شلواری به عنوان یکی از محبوب ترین لباس ها در بین خانم ها شناخته می شود، این نوع لباس به یک شلوار بلند گفته می شود که از ظاهری شبیه دامن برخوردار است، در واقع ترکیبی از دامن و شلوار است که با توجه به سلیقه می تواند از گشادی یکسان ظاهر در قسمت کمر تا مچ پا برخوردار باشد.

امروزه با توجه به پیشرفت در زمینه مد و فشن، دامن شلواری ها در مدل ها و طرح های متنوعی دوخته می شوند، در ادامه به شرح تعدادی از انواع دامن شلواری ها می پردازیم:
دامن شلواری راسته، به عنوان ساده ترین نوع دامن شلواری شناخته می شود که می توان آن را به خوبی با مانتوی راسته یا تی شرت ست نمود، همچنین برای خانم هایی که قد کوتاهی دارند، مناسب می باشد.
دامن شلواری پلیسه، با داشتن پیلی یا چین خوردگی هایی که به دامن داده می شود تا جلوه ای زیبا به دامن بدهد، از شباهت زیادی به دامن برخوردار است، معمولا استفاده از پارچه ژورژت یا حریر برای دوخت دامن شلواری پلیسه می تواند باعث شود تا نمای زیبایی از پیلی ها در دامن قابل مشاهده باشد.
دامن شلواری کلوش، معمولا این نوع دامن شلواری بسیار گشاد است و نمای زیبایی دارد.
دامن شلواری چاک دار، با داشتن ظاهری زیبا، دارای چاک های بلند یا کوتاه در قسمت پهلو های دامن شلواری است، همچنین این مدل دامن شلواری ها از آزادی به نسبت خوبی برخوردار هستند.
در ادامه به شرح تعدادی از پارچه ها که می توانند برای دوخت انواع دامن شلواری مورد استفاده قرار بگیرند، می پردازیم:
پارچه فاستونی به عنوان یکی از بهترین پارچه ها برای دوخت انواع دامن می باشد، مواد اولیه در این نوع پارچه ها از پلی استر و پشم می باشد که باعث می شود تا علاوه بر وزن بیشتر، نسبت به چین و چروک از مقاومت خوبی برخوردار باشند.

معمولا این نوع پارچه ها دارای طرح های ساده و گاهی راه راه یا چهارخانه هستند، بنابراین می توانند به عنوان گزینه مناسبی برای دوخت لباس های اداری و رسمی مورد استفاده قرار بگیرند.
پارچه حریر، با داشتن لطافت و نرمی می تواند برای دوخت انواع مختلف دامن ها و دامن شلورای ها مناسب باشد.
وزن سبک و خنکی انواع پارچه های حریر باعث شده تا بتوان از این نوع پارچه ها برای دوخت انواع دامن در فصل های گرم استفاده نمود.
یکی دیگر از انواع پارچه های مناسب برای دوخت دامن و دامن شلواری، پارچه های نخی هستند، این نوع پارچه ها را می توان در طرح های مختلف، ساده و گلدار، برای دوختدامن و دامن شلواری، مورد استفاده قرار داد.
در ادامه باید گفت که یکی از مهم ترین نکاتی که در زمان انتخاب انواع پارچه باید مورد توجه قرار داد، شست و شوی پارچه ها قبل از اقدام به برش پارچه است، زیرا اغلب پارچه ها از آبرفتگی زیادی در زمان تماس با آب برخوردار هستند.
در ادامه به روش رسم الگوی دامن شلواری می پردازیم:
اولین کار برای رسم الگوی دامن شلواری، اندازه گیری دقیق اندام پایین تنه است، این کار باید با یک متر مناسب انجام شود.
در ادامه با کشیدن یک کادر مستطیل شکل، اندازه های به دست آمده را به ترتیب به شرح زیر به الگوی دامن شلواری وارد نمایید.
طول الگوی دامن شلواری باید برابر با قد دامن شلواری به اضافه دو سانتی متر باشد، و در ادامه برای عرض باید از اندازه یک چهارم دور باسن به اضافه سه سانتی متر استفاده شود.
در ادامه برای نشان دادن قست خط باسن، باید از قسمت پهلوی دامن به اندازه کمتر از دو سانتی متر به سمت پایین رفته و قد فاق را نیز مشخص نمایید.
در مرحله بعد به اندازه یک سوم از اندازه قد فاق را به صورت هلالی و خارج از کادر مشخص نمایید، همچنین در قسمت سمت چپ الگوی دامن شلواری باید به اندازه یک و نیم سانتی متر رفته و این خط را به الگوی سمت چپ متصل کنید.
همچنین برای گشادی دامن شلواری باید به اندازه یک هشتم دور باسن به اضافه سه سانتی متر از قسمت خط مرکزی در قسمت جلو به سمت بیرون رفته و در ادامه آن را به اندازه یک هشتم دور باسن متصل نمایید، در ادامه این الگو را باید به تعداد چهار بار بر روی پارچه برش بزنید.
معمولا پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع دامن شلواری باید برابر با دو قد دامن باشد.